Kouvolan keskuspuiston halki kulkeminen ilahduttaa joka kerta. Se on rakenteiden ja istutusten ehostamisen myötä kokenut todellisen kasvojenkohotuksen. Kaupunkilaiset viihtyvät siellä. Suosion syy on toki myös Hamstapuisto, jonka lapsiperheet ovat ottaneet omakseen. Tämä kaikki tuo samalla vireyttä keskustaan ja palvelee myös yrittäjiä.
Kouvolan kaupunkistrategiassa halutaan kehittää lapsille suunnattuja palveluja ja olla liikkuva kaupunki. Halutaan myös lisätä yhteisöllisyyden kokemusta. Puistot yhteisinä olohuoneina toteuttavat mainiosti näitä tavoitteita. Hamstapuistossa lapset pääsevät kiipeilemään kiinnostavissa laitteissa ja löytävät uusia kavereita ja myös aikuiset tapaavat toisiaan.
Kouvolan Sanomat uutisoi 10.10. että Ydinkeskusta ry suunnittelee keskuspuistoon Kouvolan joulumaata valoineen ja myyntikojuineen. Tämä kuulostaa oikein mukavalta. Suunnitelmaan voisi vielä lisätä lapsille talvista aktiviteettia: parkkipaikan vastaiselle puistoalueelle voisi tehdä lapsille tekojään, oman pienen luistelukentän. Se aluehan on käyttämätöntä talvisin. Esimerkkinä voisi käyttää Helsingin rautatieatorilla olevaa luistelupaikkaa, joka on käytössä marraskuusta maaliskuulle. Myös Lahden torilla oli viime talvena tekojää. Näin lapset pääsisivät nauttimaan keskustassa liikunnallisista riemuista myös talvisaikaan. Sponsoreita radan rakentamiseen ja ylläpitoon löytyisi varmaan aika helposti.

Kuva: Helin Kulla Photography